Studietur til York /Jorvil 12. - 16. august 2019

Skrevet av Kaare Myrvold … lør 02/02/2019 - 00:35

Årets studietur går til York.
Frist for påmelding er 11. mars.

Påmelding direkte til Tide telefon 55238700, eller epost reiser@tide.no.

PROGRAM

Dag 1 – 12.08

Oppmøte på Flesland kl. 06:00hvor vi skal fly med Norwegian til Manchester via Stavanger, flyet har avgang kl. 08:00 vi forventer å være fremme på flyplassen i Manchester kl. 10:55 og blir her hentet med buss og kjørt til hotellet. Vi møtes for en felles middag på kvelden.

Hampton by Hilton York *** Hotellet ligger flott til i hjerte på den historiske delen av York, med gangavstand til flere av de kjente turistattraksjonene i byen. Hotellet her alt av fasiliteter en skulle treng for ett vellykket opphold.

Dag 2 – 13.08

Vi starter dagen med en deilig hotell frokost før vi gjør oss klar for dagens utflukt, vi blir møtt av en lokalguide som skal ta oss med på en byvandring. Vi skal innom York Minster som er en av de største katedralene fra middelalderen i England og Nord-Europas største gotiske Katedral, bygget av Henrik III i 1220.

Det blir lunsj i den historiske delen av York før vi tar også turen innom Jorvik Viking senter som er bygget på en av de viktigste utgravingsplassene av vikingfunn fra Jorvik, senteret fokuserer på og gi sine besøkende en annen opplevelse enn det man får i ett vanlig museum. Lyder, utkledde mennesker og til og med lukter skal bidra til en unik opplevelse som tar dere med tilbake i tid sånn at man kan få en følelse av hvordan vikingene faktisk levde. Etter dette blir det tid på egenhånd før vi møtes til felles middag på kvelden.

Dag 3 – 14.08

Etter frokost skal vi til Yorkshire Museum og hagene rundt, muset har en av de største samlingene av historiske kulturskatter i Europa, her kan vi se nærmere på vikingsverd, romerske og middelalderske levninger og skjeletter til utdødde dyr. Muset som ble grunnlagt i 1830 ligger vakkert til i en park med løvtrær og flotte blomster, vi spiser lunsj sammen. Resten av ettermiddagen disponeres som en ønsker før vi møtes til fells middag på hotellet.

Dag 4 – 15.08

Etter en god frokost blir vi hentet med buss og lokal guide og dagens utflukt tar oss til Holy Island/Lindisfarne. Dette er en tidevanns øy rett utenfor kysten av Northumberland, området er langrundt og øyen består stort sett av sand, når det er lavvann har øya fastlandsforbindelse i form av en bilvei som ligger under vann ved flo. Det er ca. 160 fastboende på øyen. I år 793 ble munkene ved klosteret her angrepet av vikinger som igjen markerte staren på vikingtiden. Vi får en guidet omvisning på denne spennende øyen før lunsj og litt egentid. Vi returner til hotellet på ettermiddagen og møtes til felles middag på kvelden.

Dag 5 – 16.08

Etter frokost er det tid for utsjekk og retur til flyplassen, vi har samme rute tilbake til Bergen, avgang kl. 11:25 og vi forventer å være fremme på Flesland igjen kl. 17:20

5 dagers/ 4 netter

PRISER:

Pris per person ved 20 – 24 påmeldte kr 13.550,-
Pris per person ved 25 – 29 påmeldte kr 12.900,-
Pris per person ved 30 – 34 påmeldte kr 12.400,-
Tillegg for enkeltrom (begrenset antall) Kr 2800,-

PRISEN INKLUDERER:
- Fly t/r
- Transfer til og fra flyplass i Manchester
- 4 netter i delt dobbeltrom
- Reiseleder fra Tide
- 4 frokost
- 3 lunsj
- 4 middag
- Utflukter og innganger iht. program

Påmelding innen 11.03.2019, for at turen skal kunne gå må det være minimum 20 påmeldte.

Last ned fullt program

NB: Vi kan dessverre ikke love Skandinavisk talende guide, men de prøver å få det til der hvor det er mulig. Dersom guiden snakker Engelsk vil Reiseleder fra Tide kunne oversette.

Stikkord