Bilete frå Hedleberget på Kyte

Fotograf = Brita Jordal.

Hedleberget 1 : Hedleberget på Kyte. Kring 1920 var 200mann tilsette i skiferbrote her på Kyte, som var største arbeidsplassen i Voss kommune. Voss Skiferbrudd AS vart skipa i 1985, og eksporterte til fleir land.

Det er framleis drift på Hedleberget, men no berre med ein arbeidar. Her demonstrerar han sskantesaksa for interesserte tilskuarar frå Horrdaland sogelag. I bakgrunnen Mikal Heldal og Tor Anders Bekken frå Landslaget.

Hedleberget 2 : Her får vi demonstrert korleis skiferen vert spalta til høveleg tjukna.

Hedleberget fuglekassar : Det vert laga ymse skiferprodukt for sal t.d. fuglekassar.

Hedlebergkafeen: Det var godt å koma inn i varmen  etter rundturen på Hedleberget. Her på Hedlebergskafeen fek vi servert nykokt kaffi og rykande varme lappar hjå ei smilande kafevertinna. Og serveringsbrettet var sjølvsagt av skifer !

Knut Farestveit, leiar i Hs, opnar årsmøtet på Voss Vandrarheim.

Fotograf = Brita Jordal.

Hedleberget 1 : Hedleberget på Kyte. Kring 1920 var 200mann tilsette i skiferbrote her på Kyte, som var største arbeidsplassen i Voss kommune. Voss Skiferbrudd AS vart skipa i 1985, og eksporterte til fleir land.

Det er framleis drift på Hedleberget, men no berre med ein arbeidar. Her demonstrerar han sskantesaksa for interesserte tilskuarar frå Horrdaland sogelag. I bakgrunnen Mikal Heldal og Tor Anders Bekken frå Landslaget.

Hedleberget 2 : Her får vi demonstrert korleis skiferen vert spalta til høveleg tjukna.

Hedleberget fuglekassar : Det vert laga ymse skiferprodukt for sal t.d. fuglekassar.

Hedlebergkafeen: Det var godt å koma inn i varmen  etter rundturen på Hedleberget. Her på Hedlebergskafeen fek vi servert nykokt kaffi og rykande varme lappar hjå ei smilande kafevertinna. Og serveringsbrettet var sjølvsagt av skifer !

Knut Farestveit, leiar i Hs, opnar årsmøtet på Voss Vandrarheim.